Agenda

WEBINARS: Antropologia i professionalització

23, 25, 30 de novembre i 2 de desembre de 2021 a les

Els webinars constaran de quatre sessions d’assessorament en línia sobre aspectes tècnics i de professionalització de l’Antropologia a tenir en compte en diferents camps i àrees on coincidim amb altres professionals i agents

Adreçats a tot/a aquell/a interessada en obtenir eines i conèixer diversos camins professionals en antropologia, especialment interessant per antropòlegs novells o bé els qui vulguin donar un gir a la seva professió i conèixer nous camins.

PROGRAMA

 • 23/11 Tecnologia, administració i empresa –  Jordi Colobrans
  La societat digital és una nova societat on tot està per fer. Estem vivint una transició digital de la mà de les noves tecnologies digitals avançades. La innovació social i digital proporciona oportunitats de feina per a tothom que vulgui contribuir a crear una societat del coneixement basada en internet.
 • 25/11 L’entorn social i el tercer sector com a espais de recorregut per l’Antropologia – Pep Guasch
  Coneixerem les professions i els actors principals que intervenen i acompanyen en el món i àmbit de l’acció social i en quins llocs de treball l’Antropologia pot ser clau. Per un altre costat, ens endinsarem en el tercer sector, l’univers de les organitzacions sense ànim de lucre: com crear-les, els seus canals, les subvencions i en quins llocs podem treballar-hi.
  A càrrec de Pep Guasch, antropòleg, membre de la junta de l’ACPA. Tècnic de participació, universitats i projectes del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)
 • 30/11 Una qüestió de gènere: plans d’igualtat en les empreses i formació – Maria Carballo
  Els plans d’igualtat a les empreses han passat a ser una obligació legal a les empreses de més de 100 persones en plantilla ia partir de març de 2022 hauran de tenir-lo totes les empreses més de 50. Hi ha l’obligació legal que siguin negociats amb la representació de les persones treballadores i es dissenyin les mesures d’igualtat a partir d’un diagnòstic realitzat amb la recopilació i anàlisi de dades quantitatives i qualitatives per conèixer el grau d’integració de la igualtat entre dones i els homes en l’empresa. En Antropologia tenim formació i eines per treballar en un àmbit que necessita utilitzar, a més del mètode quantitatiu, un adequat mètode qualitatiu i formació en igualtat. Un perfil totalment desconegut en un àmbit d’actuació recent.
 • 02/12 Consultoria social – Mamen Salcedo 
  Les consultories socials és un àmbit professional que encaixa molt bé amb el nostre perfil antropològic. Des de les consultories es dona suport a serveis socials públics, a fundacions, ONG i altres organismes per a: fer anàlisi de fenòmens o col·lectius; dissenyar i avaluar projectes; ajudar a l’entesa entre diferents agents socials per a abordar diferents reptes; fer propostes de solucions a problemàtiques. En aquest webinar coneixerem consultores, exemples del treball que realitzen i formes de col·laboració professional amb elles.

Inscripcions