Agenda

Webinar: Una mirada a la gentrificació des de la perspectiva de gènere. Impactes i possibles respostes en el context de covid-19

Segona sessió: 9 d'octubre de 2020, a les 11.00h.

Primera sessió: dilluns 28 de setembre, de 16.30 a 18.00 h
Winifred Curran, reconeguda geògrafa urbana de la DePaul University (Chicago), que emmarcarà el fenomen de la gentrificació i els seus impactes de gènere. A continuació, Toni López Gay i Joan Sales Favà del Centre d’Estudis Demogràfics ens presentaran l’estudi La gentrificació a la ciutat de Barcelona des d’una perspectiva de gènere: aproximació quantitativa. Finalment, hi haurà espai per al debat per tal de reflexionar conjuntament sobre el fenomen i com fer-hi front.

Segona sessió: divendres 9 d’octubre, d’11.00 a 12.30 h
Gabriela Navas i Marc Dalmau de l’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà presentaran l’estudi Sistema d’indicadors d’impactes de gentrificació i gènere. Aplicació al Poblenou de Barcelona. Seguidament, coneixerem experiències de resistència i prevenció de la gentrificació a diverses ciutats, de la mà de Lavapiés ¿Dónde vas? (Madrid), La Filadora, Assemblea Feminista de Poblenou (Barcelona) i l’Ajuntament de Viena. Per últim, hi haurà un espai per al debat per tal de construir col·lectivament propostes per fer front a la gentrificació des d’una perspectiva de gènere.

Podreu seguir les dues sessions en aquest enllaç