Agenda

TAULA RODONA: Doctorands en discussió. Fer un doctorat en Antropologia avui

Activitat ica

DIJOUS 19 DE NOVEMBRE a les 18.00h.

A càrrec de: Emma Fàbrega (GENI-UB, ICA), Marta Contijoch (GTEEP-ICA, GRECS-UB), Claudia Albano (GENI-UB), Guillermo Aguirre (OACU, GRECS-UB, ICA).

Com a doctorands, un dels problemes que hem detectat dins dels programes de doctorat espanyols d’antropologia es la falta d’activitats i oferta d’espais compartits per part de les Universitats. Molts doctorands, especialment aquells sense contracte, és troben en situacions en les quals no coneixen els seus companys, no entenen els requisits burocràtics per avançar les seves tesis, i no saben a qui recórrer per aprendre eines bàsiques per avançar en la seva carrera acadèmica. Aquestes condicions s’han vist encara més accentuades arran de les condicions imposades per la pandèmia de la COVID-19, en les que la situació de confinament i de suposada “nova normalitat” obre la porta a una major precarització per la via del teletreball, alhora que dificulta significativament el desenvolupament de qualsevol etnografia.

L’objectiu d’aquesta trobada serà, doncs, donar continuïtat a aquestes iniciatives, així com obrir i visibilitzar el debat sobre les condicions de la recerca doctoral a Catalunya, tractant d’obrir la porta a noves formes de fer recerca més i millor vinculades amb el món més enllà de l’acadèmia. Es presenta com un espai de trobada per abordar aquests problemes i conjuntament recopilar quines són les necessitats educatives i burocràtiques dels doctorands d’antropologia, tot fent un repàs de com altres programes de doctorats arreu del mon soscaven aquestes mancances de programa i així mateix plantejar activitats, tallers o espais on poder tenir accés a aquests estris que sentim que ens falten.

Es podrà seguir a través de la plataforma zoom:

https://zoom.us/j/98869953685 ID de reunió: 988 6995 3685