Agenda

Seminari: Antropologia aplicada: l’avaluació dels impactes de les polítiques públiques de renda adreçades a la infància i adolescència en situació de pobresa severa a Barcelona

Activitat ica

Dimecres 20 de març de 2019, a les 18.00h.

A càrrec de Miryam Navarro, dra. en antropologia social y cultural, membre del Grup Antropologia i educació de l’Institut Català d’Antropologia, Institut d’Infància i adolescència de Barcelona.

Els estudis d’impactes que podem oferir a diferents institucions són una oportunitat per l’aplicació professional de l’antropologia. Parlarem del treball d’avaluació qualitativa sobre els “Impactes subjectius del Fons 0 – 16 a la vida quotidiana de la infància i l’adolescència” fet des de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona. La recerca neix a demanda de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, i se situa entre el coneixement acadèmic i la seva aplicació a l’àmbit de les polítiques públiques. L’etnografia recull estratègies familiars i els discursos institucionals a l’hora de gestionar l’ajut connectat, dins i fora l’escola, amb aspectes materials, relacionals i subjectius en contextos de pobresa severa.

La sessió es tancarà compartint impressions sobre el paper i les potencialitats de l’aplicació de l’antropologia en les polítiques públiques.