Agenda

Presentació del llibre “Aprehendre la diferència. Processos de discapacitació a la Barcelona contemporània”

Activitat ica

Dimecres 6 de novembre de 2019 a les 19.00h.

Amb la participació de les autores: Cristina Arroyo MartínJuan Endara Rosales i Núria Sala Pardo, membres del Grup Antropologia i Discapacitat de l’ICA.

Aquest és un llibre que situa en primer pla els processos socioculturals que conformen la discapacitat com a categoria diagnòstica i formal, productora de diferència i alteritat, com a habitus adquirit i com a identificació jurídicpolítica.
Emprant una mirada etnogràfica fruit de les recerques pròpies de les autores en diferents contextos de la província de Barcelona, s’aborden tres àmbits essencials (educatiu, jurídic i laboral) en la conformació de disposicions socials. Les autores s’interroguen sobre les dinàmiques de socialització i diferenciació (producció, reproducció i subversió) a través de les experiències viscudes de les persones identificades amb la categoria social de la discapacitat.
Des d’una perspectiva antropològica, aquesta obra busca contribuir a la desnaturalització de les lògiques que dominen les mirades apreheses entorn la discapacitat.