Agenda

COL·LOQUI: Com podem contribuir des de l’antropologia als actuals reptes de l’educació?

Activitat ica

Dimecres 18 de novembre a les 17.00h.

Hi participaran: Ona Cabanas (Alumna d’ESO), Ondina Gallifa (mare d’alumna de secundària), Maite Marin (antropòloga i professora de secundària), Alexia Puch ( Terapeuta de Somatic Experiencing en infancia y adolescencia), Mamen Salcedo i Miryam Navarro (Grup de Treball i Recerca “Antropologia i educació”- ICA).

La situació de pandèmia ha reflectit de manera crua les enormes fissures (metodològiques, organitzatives, financeres i ideològiques) del nostre sistema per a respondre de manera eficient al repte de l’equitat i la qualitat educativa. La nostra societat està encara lluny d’oferir una atenció educativa que possibiliti a tots i totes un desenvolupament competencial integral, que els permeti treballar, gaudir i participar activament en una societat global amb una evolució tecnològica constant i ràpida.
Però també aquesta crisi soci-sanitària ha obert una gran finestra d’oportunitat per a repensar els models pedagògics, la dinàmica organitzativa de la comunitat educativa, les estratègies soci-educatives per a atendre de manera integral als col·lectius en risc d’exclusió… És un moment idoni per a contribuir amb la nostra mirada i eines antropològiques a una línia de recerca en l’acció, al costat de tots els actors socials que intervenen.
En aquest col·loqui, a partir d’experiències d’antropòlogues en el camp educatiu, compartirem visions sobre els aspectes, el procediment i l’impacte en els quals podem contribuir.

Es podrà seguir a través de: https://zoom.us/j/92756516843