Agenda

CICLE CINEMA ETNOGRÀFIC: Dins la pandèmia. Sessions ICA

Activitat ica

5, 19 i 26 octubre de 2022

PROGRAMA

5 d’octubre a les 18.00h: La cura importa
Dir. Dolors Comas d’Argemir, 2021

Basades en un estudi antropològic, les diferents càpsules ens mostren les afectacions que ha tingut la crisi sanitària en la cura a les llars de gent gran i dependents; com s’han reorganitzat els serveis d’atenció domiciliària, assistència personal o serveis residencials; com s’ha vist afectat l’ocupació de llar i cures; i com s’han generat o reforçat iniciatives comunitàries.

Comptarem amb la participació de Dolors Comas D’Argemir, antropòloga i directora del documental.
Sessió conduïda per: Amanda Bernal (GRAIC/ICA, VISUAL TRUST/UB, IVAC/ICA), Ana Canales (GRAIC/ICA) i Júlia Olarieta-Domingo (GRAIC/ICA).

19 d’octubre a les 18.00h: Cameroon: anti-covid witches
Dir. Régis Michel, 2021

El documental explora els remeis elaborats pels ewondo per combatre la COVID-19 al Camerun, un país africà de 27 milions d’habitants que ha reportat unes taxes molt baixes de casos de COVID i de morts per aquesta malaltia.

Sessió conduïda per: Anaïs Madera Roldán (GRAIC/ICA, GREMHER/UB i GIRRPO/ICA), Josep M. Comelles (GRAIC/ICA; M.D.; Ph.D MARC-URV) i Amanda Bernal (GRAIC/ICA, Visual Trust (UB), IVAC/ICA).

26 d’octubre a les 18.00h: El otro confinamiento
Dir. Luiza Schultz, 2021


El documental tracta sobre el confinament viscut entre persones sense llar a la ciutat de Madrid.

Sessió conduïda per: Josep M. Comelles (GRAIC/ICA; M.D.; Ph.D MARC-URV), Raquel Barneda Fernández (GRAIC/ICA), Anaïs Madera Roldán (GRAIC/ICA, GREMHER/UB i GIRRPO/ICA).