Presentació del llibre "Aprehendre la diferència. Processos de discapacitació a la Barcelona contemporània"

Data: 06/11/2019 19:00

Organitza: Espai Contrabandos i Institut Català d'Antropologia

Amb la participació de les autores: Cristina Arroyo Martín, Juan Endara Rosales i Núria Sala Pardo, membres del Grup Antropologia i Discapacitat de l'ICA.

Lloc: Espai Contrabandos (c/ Junta de Comerç, 20).

Aquest és un llibre que situa en primer pla els processos socioculturals que conformen la discapacitat com a categoria diagnòstica i formal, productora de diferència i alteritat, com a habitus adquirit i com a identificació jurídicpolítica.
Emprant una mirada etnogràfica fruit de les recerques pròpies de les autores en diferents contextos de la província de Barcelona, s’aborden tres àmbits essencials (educatiu, jurídic i laboral) en la conformació de disposicions socials. Les autores s’interroguen sobre les dinàmiques de socialització i diferenciació (producció, reproducció i subversió) a través de les experiències viscudes de les persones identificades amb la categoria social de la discapacitat.
Des d’una perspectiva antropològica, aquesta obra busca contribuir a la desnaturalització de les lògiques que dominen les mirades apreheses entorn la discapacitat.

Publicat per Pol·len Edicions amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i de l'Institut Català d'Antropologia (ICA). 

aprehender cartell espai.jpg