Notícies

Màsters i postgraus

Màster Universitari en Antropologia i Etnografia

Calendari de preinscripció 2022:

El primer període de preinscripció al Màster d’Antropologia i Etnografia pel curs 2022-23 restarà obert fins al 21 de juny de 2022.

Organitza: Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona. Coordinat per Gemma Celigueta Comerma

Presentació

El màster d’Antropologia i Etnografia s’ha dissenyat per contribuir a generar un coneixement complex sobre els reptes socials, polítics, econòmics i educatius que afronta qualsevol societat en el context europeu i globalitzat.

El Màster en Antropologia i Etnografia està orientat a l’estudi de les causes i contextos dels diversos fenòmens socials i culturals que ens fan comprendre el nostre món contemporani tant en la seva complexitat com en els seus detalls més significatius. És per això que l’etnografia queda contínuament integrada en tota la metodologia i teoria antropològica.

+ info: http://www.ub.edu/blog-masterantropologia/


Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia

Calendari de preinscripció 2022:

  • Primer període: de l’11 de febrer al 18 d’abril del 2022.
  • Segon període: del 20 d’abril al 21 de juny del 2022.

Organitza: Universitat de Barcelona

Presentació

En els últims anys, les polítiques culturals públiques i la revaloració social del patrimoni han comportat la creació o ampliació de nombroses institucions patrimonials i equipaments culturals que necessiten professionals capacitats per a les tasques de conservació, difusió i gestió del patrimoni. Aquest màster ofereix formació professional per a treballar en museus, institucions patrimonials, organismes públics i empreses culturals, a més de preveure les noves professions i perfils relacionats amb la gestió patrimonial.

Té un caràcter fonamentalment professionalitzador: l’objectiu principal és oferir als alumnes una formació teòrica i pràctica que els permeti dominar les eines necessàries per a exercir-se en el camp professional del patrimoni.
Així mateix, destaca el fet que és eminentment interdisciplinari —tant en l’organització com en els continguts, ja que participa professorat universitari de catorze departaments diferents— i interfacultatiu, amb professorat procedent de set facultats. A més, compta amb la participació d’un bon nombre de professors procedents de programes de mobilitat, tant d’Espanya com de l’estranger, així com de professorat extern convidat.
El màster consta de 90 crèdits i s’imparteix des del curs 2006-2007, si bé es va començar a oferir en el curs 1995-1996 com a títol propi. Algunes de les seves assignatures són compartides amb el màster de Gestió Cultural.

+ info: https://www.ub.edu/portal/web/geografia-historia/masters-universitaris/-/ensenyament/detallEnsenyament/5930852/0


Màster universitari en Antropologia Mèdica i Salut Global

Data d’inici i final de la docència
Primer curs: de setembre de 2022 a juny de 2023
Segon curs: de setembre de 2023 a gener de 2024

Organitza: Universitat Rovira i Virgili (URV)

Presentació:

El Màster universitari en Antropologia Mèdica i Salut Global et proporcionarà una base sòlida en teories, tècniques i metodologies en antropologia mèdica perquè, en finalitzar, estiguis preparat per traduir problemes socials en preguntes de recerca antropològica i transformar aquestes investigacions en polítiques pràctiques, de manera que contribueixin a crear innovacions socials i trobar nous models d’intervenció sanitària.

Aquest màster és la continuïtat del Màster interuniversitari que es realitzava fins el curs 2019-20 i es tracta d’una proposta singular a Europa i a l’Amèrica Llatina per la temàtica, així com la qualitat dels seus docents i de les recerques que es duen a terme.

A partir del curs 2022-23 el Màster oficial en Antropologia Mèdica i Salut Global s’imparteix en modalitat virtual enlloc de semipresencial. Aquest canvi està pendent d’aprovació externa.

+ info: https://www.urv.cat/ca/estudis/masters/oferta/antropologia-medica/

Períodes de preinscripció:
1a. fase: del 15 de febrer al 15 d’abril.
2a. fase: del 16 d’abril al 31 de maig (aquest període només s’obrirà en el cas que no s’hagin cobert la totalitat de les places a la primera fase).
3a. fase: de l’1 de juny al 14 de juliol (aquest període només s’obrirà en el cas que no s’hagin cobert la totalitat de les places de les fases anteriors).
4a. fase: del 15 de juliol al 9 de setembre (aquest període només s’obrirà en el cas que no s’hagin cobert la totalitat de les places de les fases anteriors).
5a. fase (extraordinària): del 10 al 27 de setembre (aquest període només s’obrirà en el cas que no s’hagin cobert la totalitat de les places de les fases anteriors).


Màster oficial en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social

Inscripcions obertes

Inici de curs: 3 d’octubre de 2022

Organitza: Universitat Autònoma de Barcelona

Presentació:

El màster en Antropologia de la UAB tracta l’estudi i l’anàlisi de fenòmens i problemes socials i culturals contemporanis des de perspectives crítiques que atenguin la complexitat i la diversitat cultural al món on vivim.

L’equip de professorat té com a objectiu principal ensenyar-te a pensar críticament sobre la varietat de formes d’organització social, les desigualtats i les identitats ètniques, de classe, de gènere o d’edat, en les seves múltiples manifestacions en el temps i en l’espai.

Aquest màster es distingeix per una formació pràctica en la recerca etnogràfica i aplicada sobre altres cultures i en la gestió de la interculturalitat per confrontar els reptes d’un món globalitzat.

S’adreça a estudiants amb una formació en l’àmbit de les ciències socials o les humanitats i a titulats en qualsevol disciplina interessats en la diversitat cultural, la comparació transcultural, la intervenció social i les relacions interculturals.

+ info: https://www.uab.cat/web/estudiar/l-oferta-de-masters-oficials/informacio-general-1096480139517.html?param1=1345648439250


Màster oficial en Antropologia Social i Cultural CREOLE / Social and Cultural Anthropology

Inscripcions obertes

Inici de curs: 3 d’octubre de 2022

Organitza: Universitat Autònoma de Barcelona

Presentació:

El màster CREOLE és el primer màster interuniversitari internacional oficial a l’Estat espanyol que ofereix a la vegada una formació sòlida en antropologia social i cultural contemporània i una experiència única de mobilitat interuniversitària.

L’objectiu del màster, de dos anys de durada, és formar investigadors especialitzats en l’estudi de les diferències culturals, els processos transnacionals i les noves formes d’identitat, i alhora proporcionar una formació sòlida i competitiva en tres àrees d’especialització principals: Noves Identitats, Cultura Material i Consum, i Cultura Visual i Popular.

Aquest màster és fruit de la col·laboració dels departaments d’Antropologia de les set universitats europees que en formen part: la Universitat de Viena (Àustria), la Universitat de Berna (Suïssa), la Universitat Nacional d’Irlanda Maynooth (Irlanda), la Universitat Lumière de Lió II (França), la Universitat de Ljubljana (Eslovènia), la Universitat de Poznan (Polònia) i la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya).

+ info: https://www.uab.cat/web/estudiar/l-oferta-de-masters-oficials/informacio-general-1096480139517.html?param1=1345692485700


Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental 

Inscripcions obertes: 1r període de preinscripció: fins el 20 de maig de 2022

Inici de curs: 3 d’octubre de 2022

Organitza: Universitat Autònoma de Barcelona

Presentació:

Treballar en el món global d’avui requereix una comprensió especialitzada de les dinàmiques econòmiques, polítiques, culturals i ambientals que emergeixen de l’Àsia oriental (Xina, Japó, Corea), influeixen en la resta del món i fan d’aquesta àrea el motor més dinàmic de la globalització.

El Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental és un màster pioner en la formació de professionals experts en les interaccions econòmiques, polítiques, culturals i ambientals amb l’Àsia oriental (Xina, Japó, Corea) a l’era de la globalització.

  • Si t’has graduat en l’àmbit de les humanitats, les ciències socials o les ciències ambientals, el màster representa una oportunitat per a posar en valor els teus coneixements i orientar-los cap a la intermediació amb l’Àsia oriental.
  • Si t’has graduat en Estudis d’Àsia Oriental, podràs aprofundir en el coneixement especialitzat de les relacions amb la Xina, el Japó i Corea, i especialitzar-te en la seva influència en el món global.
  • Una única especialitat transversal i la possibilitat de fer el Treball de Fi de Màster a l’entorn professional d’institucions públiques, empreses privades, fundacions i ONG nacionals i asiàtiques.
  • Una formació interdisciplinària que et prepara per al món laboral en àmbits internacionals, per accedir a programes de doctorat en universitats de prestigi, amb docència en anglès i que no requereix el coneixement de llengües asiàtiques.
  • Amb especialistes nacionals i asiàtics, i en estreta col·laboració amb institucions oficials internacionals com Casa Asia (Espanya), Fundació Institut Confuci de Barcelona (Xina), Fundación Japón (Japó) i Fundació Institut Rei Sejong de Barcelona (Corea del Sud).

+ info: https://www.uab.cat/web/estudiar/l-oferta-de-masters-oficials/informacio-general/estudis-globals-d-asia-oriental-1096480139517.html?param1=1345803183017

Postgrau Salut Mental Col·lectiva – 9ª edició

Dates del curs: del 7 d’octubre de 2022 al 15 de desembre de 2023

Organitza: Universitat Rovira i Virgili. Fundació URV

Presentació:

El PSMC és ja una de les formacions de referència en l’àmbit de la salut mental i les afliccions a nivell nacional. És una proposta que s’articula com un camp de possibilitats des d’on pensar pràctiques, teoria i eines a partir d’una perspectiva ampliada, transdisciplinar i interseccional en l’àmbit de la salut. Una perspectiva que intenta donar respostes a la complexitat dels malestars i patiments psíquics contemporanis.

Lloc de celebració: Barcelona. Curs semipresencial

Inscripcions obertes

+ info: https://www.fundacio.urv.cat/diploma_de_postgrau_en_salut_mental_col_lectiva/of/ca/EPSAMECS-M4-2022-9