inici
 
 
     
   
Presentació del primer número de Quaderns-e
Consell de redacció
La revista Quaderns-e és nova, però és també vella: va néixer com a Quaderns de l'Institut Catalá d'Antropologia el maig de 1980. La versió electrònica només en canvia el suport, ja que manté les mateixes seccions que la de paper. De fet, Quaderns-e no significa tampoc la fi de la revista de paper, ja que aquesta seguirà publicant-se, ara en forma de monogràfics, un cop l'any.

Dues han estat les raons que ens han portat a introduir aquests canvis. En primer lloc, la previsible major difusió de la revista electrònica; en segon lloc, la necessitat d'abordar amb més profunditat alguns dels temes d'interès de l'Antropologia Social i Cultural. De manera que, a partir d'ara, els lectors i les lectores i els socis i les sòcies de l'ICA disposaran tots els anys de dos números de la revista clàssica, i d'un número monogràfic.

La provable major difusió de la revista ens fa creure que rebrem més articles. No dependre del llarg procés d'edició i d'impressió que requereixen les publicacions de paper, ens fa confiar que el número sortirà puntualment amb la regularitat prevista.

Agraïm des d'aquí a totes les persones que amb tantes dificultats i manca de mitjans han elaborat la revista al llarg d'aquests quasi 23 anys, així com a tothom qui d'una o altra manera hi ha confiat per a difondre els seus treballs. Al mateix temps, fem una crida a totes aquelles persones interessades en què els seus articles, comentaris, notes etnogràfiques, entrevistes i ressenyes apareguin en els propers números, perquè no dubtin a enviar-nos-els.

En aquest número i en els propers, junt amb els articles habituals, anirem publicant treballs relacionats amb les activitats paral.leles al IX Congrés d'Antropologia de l'Estat Espanyol, que se celebrà a Barcelona el darrer mes de setembre del 2002, així com entrevistes amb algunes de las persones convidades.

 

 
    ISSN 1696-8298 © de cada text: el seu autor, © d'aquesta edicio: Quaderns-e de l'ICA