Notícies

Exposició: María Lionza. Una deessa en moviment

25/01/2021

Fins al 6 de juny de 2021

Comissariat: Roger Canals

La mostra «María Lionza. Una deessa en moviment» ens convida a endinsar-nos en l’univers visual de María Lionza i del seu culte. María Lionza és una divinitat originària de Veneçuela. Les arrels històriques del seu culte remunten a l’època colonial, quan les tradicions i els sistemes de creences d’origen amerindi, europeu i afrodescendent es barrejaren i donaren lloc a expressions culturals originals. Actualment, el culte a María Lionza consisteix en un conjunt de rituals de curació, divinació i purificació durant els quals els creients entren en contacte amb la deessa i amb altres divinitats del seu panteó. 

LLOC: Museu Etnològic i de les Cultures del Món-Montcada

Veure mapaORGANITZADOR:

Museu Etnològic i de les Cultures del Món

MÉS INFORMACIÓ

https://www.barcelona.cat/museu-etnologic-culturesmon/montjuic/ca/maria-lionza