Notícies

Nou grup de treball de l’ICA: Grup de Recerca Antropològica sobre els Impactes de la Covid-19 (GRAIC)

29/10/2020

Nou Grup de treball de l’ICA

El GRAIC neix a partir de les inquietuds d’un grup d’estudiants del màster
d’Antropologia i Etnografia de la Universitat de Barcelona que van començar els seus projectes de recerca durant el curs 2019-2020, coincidint amb l’esclat de la pandèmia de la Covid-19.

L’Organització Mundial de la Salut va declarar oficialment la pandèmia el març del 2020, es van implantar mesures restrictives en tot el món, i aquest fenomen va tenir impactes directes, pràcticament simultanis i alhora molt diferents en la vida de les persones arreu del món. Aquests impactes són l’objecte d’estudi del GRAIC.

Des d’una lògica positivista s’ha esperat de les ciències socials que facin estimacions i prediccions sobre els impactes del virus, assumint-los com una realitat natural i objectiva, una aparició que condiciona una «nova normalitat» o que «mai res serà com abans». El GRAIC, però, des d’una mirada antropològica, vol problematitzar la idea dels impactes que s’han assumit com a propis del virus i la pandèmia per avançar en la comprensió de la Covid-19 com a agent de relacions socials.
El grup té per objectiu generar recerca però també espais de trobada i reflexió al voltant tant de les vivències com dels conceptes relacionats amb la pandèmia de la Covid-19.

+ info aquí