Notícies

Exposició: Què mengem avui?

28/09/2020

Fins al 28 de febrer de 2021.
Visites guiades

L’exposició “Què mengem avui?”, aborda els aspectes culturals de l’alimentació i respon a la pregunta: Perquè mengem el que mengem?

Una pregunta senzilla amb resposta complexíssima perquè la nostra tria no és casual, és el resultat d’un cúmul de factors personals i mediambientals que van sedimentant en la nostra memòria -allò que anomenem cultura-. Menjar és un fet sovint poc reflexionat donada la seva quotidianitat. Amb el discurs museològic mostrem que el que mengem és una pràctica que depèn d’allò que anomenem natura. Alhora incorporem la dimensió del patrimoni etnològic en un museu de ciències naturals.

Tothom vol menjar cada dia. Però com és que tots ho fem diferent? El que mengem és resultat del que tenim a l’abast, del que ens han explicat que és bo i dolent, del que sabem preparar… El que triem per menjar té efectes més enllà del plat o de satisfer la gana del moment. Té efectes en tota la nostra vida i la vida del que ens envolta. Els aliments comencen al camp i acaben en el record passant pels fogons.

1882-af-ada-expo-cuina-granollers-diptic-5Baixa

LLOC:

Museu de Ciències Naturals de Granollers

Veure mapa

ORGANITZA:

Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.museugranollersciencies.org/ca/agenda/exposicio-que-mengem-avui-ada-parellada-agnes-villamor/