Notícies

MARC Convocatoria COVID19

15/04/2020

Des del MARC (Medical Anthropology Research Center) fan una crida a contribuir per fer una compilació de reflexions etnogràfiques davant de la crisi sociosanitària de l’COVID-19 des d’una perspectiva d’antropologia mèdica.


La reducció dels nivells de CO2, el tancament de les fronteres, les mesures de confinament, quarantena i distanciament, l’augment de la comunicació virtual i per xarxes socials, l’exposició de la sobre-informació, l’enfocament orientat a l’e-health , el canvi de la quotidianitat laboral, personal i familiar, la reformulació virtual del social, la por, la incertesa i l’ansietat, són alguns dels aspectes de la pandèmia que ens impacta a nivell col·lectiu i individual. Actualment, els riscos, les potencialitats i les implicacions de la declarada pandèmia estan encara en discussió. La situació és canviant i desconeixem l’impacte a llarg termini en la comunitat local i a nivell global. La metodologia antropològica, per la seva banda, s’ha d’adaptar durant aquests temps mitjançant etnografies electròniques / online i auto-etnografies.

Es busquen contribucions (de 700 paraules màxim)
d’antropòlegs/es mèdics / de salut. Aquestes contribucions seran revisades per l’equip de l’edició i publicades en un fòrum / blog en línia i més endavant en un llibre de l’editorial de MARC. Els textos poden estar escrits en castellà, català, francès, italià, portuguès o anglès.

La data límit és l’11 de maig. Entenem que el termini per al tancament d’aquesta convocatòria és molt breu, però estem convençuts que podem contribuir col·lectivament a la comprensió i l’anàlisi difonent els primers resultats etnogràfics al públic general cap a mitjans del mes de juny .

Per a més informació i per a qualsevol necessitat d’aclariment, poden posar-se en contacte amb Dra. Evangelidou (evangelidou.stella@gmail.com) o Prof.Dr. Martínez-Hernáez (angel.martinez@urv.cat). El lliurament de les contribucions s’ha de fer per correu electrònic posant als dos editors en còpia.

L’equip d’edició

Stella Evangelidou, MA. MSc. Ph.D.

Especialista en Salud Mental Global/SMAPS i Antropologia psiquiàtrica

Investigadora en Psiquiatria Transcultural

Psicòloga Clínica/de Salud Comunitaria (COPC 22576) i Terapeuta 

Membre del Medical Anthropology Research Center (MARC)

Angel Martínez Hernáez, MSc. Ph.D.

Catedràtic en Antropologia Mèdica/Salud Global

Departament  d’Antropologia, Filosofia i Treball Social

Director del Medical Anthropology Research Center (MARC)
Universitat Rovira i Virgili, Tarragona