El joc tradicional al rodal d'Arbúcies

Autor: TORT, Núria

El dvd interactiu 'El joc tradicional al rodal d'Arbúcies' va néixer a partir de la tasca prèvia de documentació de jocs tradicionals a Arbúcies, portat a terme per Núria Tort, i més endavant, d'un ampli treball d'investigació sobre el joc dels anys 1900-1940 a Arbúcies. Aquest treball el va coordinar J.M. Rueda, va comptar amb la col laboració de l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Arbúcies i va ser finançat per la Fundació la Caixa l'any 1993.

El treball presentat és un dvd interactiu, per ser visionat a l'ordinador, en què hi ha més de 300 jocs i joguines de caire tradicional recollits al llarg de tota la investigació. Va dirigit a un públic general, que no ha de ser expert en cap de les matèries. La intenció és la de donar a conèixer totes les àrees investigades amb un triple objectiu: esdevenir un material per evocar records de la gent implicada i les seves famílies, amb una cura especial al llenguatge; esdevenir una eina de treball per qui es mogui dins l'espai de la investigació d'aquest camp; i ser útil i pràctic per tota persona que hi arribi tot buscant un recull de jocs, joguines o materials per utilitzar en la seva tasca diària, de cara a treballar en escoles, esplais, colònies ...

El dvd està estructurat de manera que té tres entrades generals: jocs, amb el nom, descripció, possiblitat d'escoltar-ne un fragment de l'explicació, veure una fotografia i un vídeo; joguines, amb la descripció, material, manera de confeccionar-la i fotografia; i finalment tertulians, on hi ha la informació de les persones que han assistit a les sessions, les seves dades, fotografia i veu.

Editorial: Museu Etnològic del Montseny. La Gabella
Data: 2006
Material: DVD
Signatura: 3550