Projecció “500 años. Vida en resistencia”

Data: 26/05/2018 17:00

Organitza: alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, CLACPI Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas y Grupo de Estudos América Central. Amb la participació, col·laboració i/o suport: Museu de Cultures del Món de Barcelona, Cooperació. Generalitat de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Institut Català d'Antropologia, Universitat de Barcelona

Presentació i projecció de la pel·lícula:

500 AÑOS. VIDA EN RESISTENCIA

Amb la participació d’ Irma Alicia Velásquez Niumatuj, antropòloga i escriptora maia quiché.

Lloc: Museu de les Cultures del Món, carrer Montcada 12, Barcelona.

Fitxa tècnica

Títol original: 500 Years

Any: 2017

Durada: 105 min

Pais: Guatemala

Direcció: Pamela Yates

Fotografia: Melle van Essen

Productora: Skylight

Gènere: Documental

Repartiment: Irma Alicia Velásquez

Matilde Terraza Gallego

Daniel Pascual Hernández

Andrea Ixchíu Hernández

Julio Solórzano Foppo

Des d’un judici històric de genocidi fins al derrocament d’un president, “500 AÑOS. VIDA EN RESISTENCIA” explica una extensa història sobre la creixent resistència que s’ha manifestat recentment a Guatemala a través de les accions i perspectives de la població indígena maia.

Aquest film doncs, narra la història èpica que va portar a Guatemala a un punt d’inflexió en la seva història: des del judici de genocidi del general Ríos Montt al moviment popular que va enderrocar al president Otto Pérez Molina. Els pobles indígenes de Guatemala no són aliens a l’opressió, els recents esdeveniments que van tenir lloc durant un difícil període de tres anys, han donat peu a que el seu moviment es trobi amb la protesta de la societat popular per acabar amb la corrupció.

Com a testimoni d’aquest moment en la història guatemalenca, 500 AÑOS documenta l’inici de la fi d’una cultura d’impunitat i una societat llesta per al canvi. Centrant-se en temes universals de justícia, racisme, poder i corrupció, aquest llargmetratge narra la història des de la perspectiva de la majoria de la població que és indígena maia, i les seves lluites per una democràcia real al país.

+ info: http://alternativa-ong.org/ca/projeccio-500-anos-vida-en-resistencia-el-26-de-maig-al-museu-de-les-cultures-del-mon/

cartell 500 años.png