Sessió de Cloenda de la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de l'OPEI

Data: 23/11/2017 18:30

Organitza: Institut Català d'Antropologia (ICA). Col·labora: Universitat de Barcelona i Grup de Recerca sobre Exclusió i Controls Social (GRECS)

Lloc: Sala Gran Facultat de Geografia i Història, carrer Montalegre, 6, Barcelona.

Entrada lliure

Projeccions de:

FÓRA DO CONTINENTE
Dir. Nico Martínez Millán, 2014 (20’),VO amb subtítols en català
A l’era de les (tele)comunicacions i de les societats 2.0, dos matrimonis viuen durant tot l’any en una illa de la que no es volen separar. Allunyats de les grans cadenes de supermercats, de la sanitat i de l’educació, la Victoria, la Chefa, el Cesáreo i l’Emilio es resisteixen a abandonar l’illa d’Ons (Galícia), la qual consideren la seva llar, i on disposen de tot el que els cal per viure. Aquesta pel·lícula és resultat d’un projecte gestat dins del grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

AINDA MARUXA
Dir. María Romero, 2015 (43’)
Maruxa i Manolo viuen a un petit poblet de Lugo, Los Villares. Són els seus dos últims habitants. La Maruxa, amb la seva amiga Lucía (nascuda al poblet, va emigrar de jove i els visita durant els estius), parla sobre la vida, l’amor, la migració, el retorn, la soledat i la mort.
La història de la relació entre dues dones, de trajectòries i migracions diferents que configuren la història dels llocs, de les dones que es queden i escolten les històries de les que viatjaren, i també de les que viatjaren i retornen per tal de reconèixer els seus llocs d’origen.
La projecció comptarà amb la participació de la directora.

Cine y etnografía en Galícia, conferència de cloenda a càrrec d’Ana Estévez, directora de la Mostra Internacional de Cinema Etnográfico (MICE) de Galícia.
 

 

cartell ICA.jpg

Arxius relacionats:
SD_CineEtno_2017_prog.pdf (1584Kb)